nieuws

Speeltuinen in Balkbrug en Almelo genomineerd voor prijs Speeltuinbende

Speeltuinbende test 'bespeelbaarheid'
Speeltuinbende test 'bespeelbaarheid'
De speeltuin van camping 't Reestdal in Balkbrug en speeltuin Fun-ie-Fit in Almelo zijn genomineerd voor de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award.
De prijs is voor de speeltuin waar kinderen met en zonder beperking het best samen kunnen spelen. Er zijn zeven genomineerden. 

Testteam van kinderen

De NSGK Speeltuinbende is het testteam van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het is een team van kinderen met en zonder handicap die overal in Nederland speelplekken test op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. Die heeft deze zeven speeltuinen genomineerd.
De komende weken staan in het teken van mystery visits van onder andere teams van ouders en kinderen en paralympisch sporter Kees-Jan van der Klooster. Ze trekken door het land om de inzendingen te beoordelen op speelwaarde én innovatie. Na een uitvoerig juryberaad wordt op 17 november de definitieve winnaar bekend.

Ondernemers beter zichtbaar maken

De verkiezing wordt voor het eerst gehouden met als doel om ondernemers die bezig zijn met de toegankelijkheid van de speeltuin beter zichtbaar te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.