nieuws

Bedrijfsleven wil een autotunnel in de N35 bij Raalte

Bedrijfsleven wil ook tunnel N35 bij Raalte
Bedrijfsleven wil ook tunnel N35 bij Raalte
Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO en VNO-NCW Midden vragen bij de Provinciale Staten van Overijssel steun voor een aanpak van het kruispunt Bos op de N35 bij Raalte.
Het bedrijfsleven pleit al jaren voor de opwaardering van de N35 tussen de regio’s Zwolle-Kampen en Twente. Het vele vrachtverkeer wordt op deze belangrijke economische verbindingsweg verbinding gehinderd door verkeerslichten, files en verkeersonveilige situaties. Naast het aanpakken van twee knelpunten op de N35, Zwolle – Wijthmen en Nijverdal – Wierden, is het volgens het bedrijfsleven van groot belang dat ook snel een knoop wordt doorgehakt over de passage bij Raalte: het zogenaamde kruispunt Bos.
De voorkeur gaat uit om de kruising te voorzien van een autotunnel. Het CDA Overijssel heeft zich hier recent in de media voor uitgesproken en VVD Overijssel heeft al aangekondigd om de komende Statenvergadering een motie in te dienen om te zorgen voor een plan inclusief autotunnel. Het bedrijfsleven bespeurt ook bij andere partijen de bereidheid om na te denken over een volwaardige oplossing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.