GGD sluit vaccinatielocatie in Oldenzaal; er volgen meer sluitingen in de regio

De GGD Twente heeft de Oldenzaalse vaccinatielocatie gesloten. Omdat de vaccinatiegraad toeneemt is er minder capaciteit nodig en dus sluit een aantal vaccinatielocaties de deuren. Oldenzaal is samen met een locatie in Apeldoorn de eerste vaccinactieplek van de GGD in Nederland die wordt opgedoekt. Binnenkort sluiten ook de vaccinatielocaties in Markelo, Dalfsen en Kampen en volgen er ook op andere plekken sluitingen.

In Oldenzaal zijn tot nu toe in de oude bibliotheek door de GGD een kleine 60.000 prikken gezet. De sluiting van de locatie betekent dat Oldenzalers die nog niet (volledig) zijn ingeënt naar Hengelo of naar Enschede moeten voor een prik. In principe kan met de GGD overal in Nederland een afspraak worden gemaakt voor een vaccinatie.

Doelgericht vaccineren

Volgens Anne-Marie Kok van de GGD Twente verschuift de aandacht nu van het massa-vaccineren naar doelgericht vaccineren. Het hoofd vaccineren doelt daarmee op bezoeken aan wijken en buurten met een lage vaccinatiegraad om daar in mobiele prikposten zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Ook de GGD IJsselland is de wijken ingetrokken om mensen te benaderen die zich om verschillende redenen tot nu toe nog niet hebben laten inenten.

Enten zonder afspraak

Het is vanaf morgen wel mogelijk om zonder afspraak een vaccinatie te halen in Almelo. Vanaf woensdag kan dat ook in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OLDENZAAL GGD TWENTE CORONAVIRUS
Deel dit artikel: