nieuws

HET Symfonieorkest speelt live mee met Disney's Fantasia

Het voormalige Orkest van het Oosten, HET Symfonieorkest, gaat in de Ziggo Dome live meespelen met de Disney filmklassieker Fantasia.
Op Tweede Kerstdag moet het spektakel voor het eerst te zien zijn in de Amsterdamse Ziggo Dome. De show is in de rest van de wereld al een doorslaand succes. Op een groot scherm wordt 26 december de Disneyfilm Fantasia getoond en het orkest speelt de muziek live mee.

Fantasia

De film kent verschillende verhalen. Het bekendste stuk van de animatiefilm is het onderdeel waarbij Mickey Mouse een tovenaarsleerling is. HET Symfonieorkest zal een reeks beroemde muziekstukken te horen brengen uit de film: de Notenkrakerssuite, De Tovenaarsleerling, Toccata en Fuga in d-moll, Le Sacre du Printemps, Urendans, Ave Maria, Intermezzo en De Pastorale van Ludwig van Beethoven.

Naamsverandering

Eerder deze maand veranderende het orkest van naam. In de regio is het orkest nog voornamelijk bekend als Het orkest van het Oosten. Tot september 2014 was de naam Nederlands Symfonieorkest, nu dus HET Symfonieorkest. "We hebben het Nederlands vervangen door de afkorting HET, dat staat voor: Herkenbaar, Eigentijds en Toekomstgericht."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.