Triatlete Rachel Klamer net naast podium op Olympische Spelen

Rachel Klamer is er net niet in geslaagd een medaille te veroveren op de olympische triatlon. De Beuningse kwam dinsdag knap als vierde over de streep in Tokio. Ze kwam 45 seconden te kort voor het brons.

Aanvankelijk leek Klamer geen rol van betekenis te kunnen spelen. Tijdens het eerste onderdeel, het zwemmen, zat ze in de tweede groep, die met ruim veertig seconden achterstand aan het wielrennen begon. Op de fiets liep het verschil met de koplopers zelfs op tot meer dan een minuut.

Fraaie inhaalrace

Tijdens het looponderdeel kwam Klamer met een fraaie inhaalrace. Ze liep van de negende naar de vierde plaats, maar een medaille was dus te hoog gegrepen.

De vierde plek is wel de beste prestatie ooit van een Nederlandse op de olympische triatlon. Tot vandaag was de tiende plek van Klamer op de Spelen van 2016 het beste resultaat.

Moeilijk jaar

Het sterke optreden van Klamer was verrassend, want de oud-Europees kampioene had een moeilijk jaar achter de rug met het overlijden van haar moeder, een hardnekkige blessure en hartproblemen bij haar echtgenoot.

Goud voor Duffy

De triatlon werd gewonnen door Flora Duffy uit Bermuda. De Britse Georgia Taylor-Brown werd tweede en het brons ging naar de Amerikaanse Katie Zaferes. De olympische race in het Odaiba Marine Park begon een kwartier later dan gepland vanwege de stortregen. Gedurende de wedstrijd klaarde het weer op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN OLYMPISCHE SPELEN
Deel dit artikel: