nieuws

Go Ahead Eagles verslaat Feyenoord en gaat door in KNVB-beker

Go Ahead Eagles heeft zich vanavond geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker door in eigen huis Feyenoord met 2-0 te verslaan.
Al binnen twee minuten was het raak voor de thuisploeg. Reimerink schoot een afgeslagen hoekschop op doel en zag de bal via de knie van Van Beek het doel ingaan. Na een schot van Clasie was het weer Go Ahead Eagles dat de kansen kreeg. Eerste miste Lewis een voorzet van Reimerink en bij een herkansing kopte hij slecht in. Duits probeerde het nog in de korte hoek, maar doelman Vermeer was alert. Feyenoord zette er weinig tegenover en dus was de ruststand 1-0.
Kort na rust was Van der Hart alert op een vrije trap van Toornstra op randje zestien. Aan de andere kant was Reimerink dicht bij zijn tweede, maar Vermeer redde bekwaam. Een kwartier voor het einde was het toch raak. Van der Linden schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen en verdubbelde de score; 2-0. Kort daarna redde Van der Hart fraai op een kopbal van Kazim-Richards. Scoren deden de Rotterdammers, die zaterdag opnieuw naar De Adelaarshorst komen voor de competitie, niet en dus bekert Go Ahead Eagles door. De loting voor de derde ronde is morgenavond.

Go Ahead Eagles - Feyenoord

1-0 Reimerink (2)
2-0 Van der Linden (76)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Duits, Van Beek, Clasie
Go Ahead Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum, Rijsdijk, Overgoor, Duits (Lambooij/90), Lewis, Ten Den (Amevor/89), Reimerink (De Bondt/79).
Feyenoord: Vermeer, Wilkshire (Basacikoglu/72), Van Beek, Kongolo, Nelom, Clasie, Toornstra, Vilhena, Schaken (Manu/46), Kazim-Richards, Boëtius (Te Vrede/59).
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.