Nieuws

Ontkennende hoofdverdachte drugsvondst Enschede langer vast

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost
De 26-jarige hoofdverdachte van een grote drugsvondst in een bedrijfspand aan de Parkweg in Enschede blijft achter de tralies. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten.
Op 15 april dit jaar werd ruim 2,5 kilo harddrugs (cocaïne en heroïne) gevonden na een tip aan Misdaad Anoniem. Ook vond de politie een geladen vuurwapen. De 26-jarige is de zoon van de eigenaresse. Gisteren werd bekend dat burgemeester Onno van Veldhuizen besloten heeft het pand van de Couponhal voor een jaar op slot te doen. De sluiting werd eerder deze maand tevergeefs bij de rechter aangevochten.

Eerder veroordeeld

De 26-jarige werd in 2017 nog tot 2,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het neerschieten van een plaatsgenoot die zijn familie beledigde. Dat gebeurde op de Gerststraat in Enschede. Het slachtoffer werd in zijn bil geraakt door een kogel.
Uit onderzoek is gebleken dat het DNA van de 26-jarige niet alleen op het verpakkingsmateriaal van de drugs werd aangetroffen, maar ook op het vuurwapen. De man zelf ontkent alles. Volgens hem moet zijn DNA door iemand anders overgebracht zijn. "Misschien heb ik wel iemand een hand gegeven", zei hij vandaag tegen de rechtbank in Almelo.
De strafzaak gaat in oktober verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.