Oranjevrouwen treffen topfavoriet Verenigde Staten in kwartfinales Spelen

De Nederlandse voetbalsters, met de Oldenzaalse Jill Roord in de basis, hebben zich met een klinkende zege geplaatst voor de kwartfinales bij de Olympische Spelen. Oranje versloeg het zwakke China in Yokohama met 8-2. De doelpunten van de Europees kampioen kwamen op naam van Lineth Beerensteyn (2), invalster Vivianne Miedema (2), Lieke Martens (2), Shanice van de Sanden en Victoria Pelova.

Bij Oranje kwam Anouk Dekker uit Wierden na rust binnen de lijnen en ook FC Twente-speelsters Renate Jansen en Kika van Es maakten in de tweede helft hun opwachting. Voor Jansen betekende het haar vijftigste interland.

Groepszege

Met de afsluitende overwinning verzekert Oranje zich van de groepszege. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won eerder met 10-3 van Zambia en speelde daarna gelijk tegen Brazilië (3-3). Dankzij een veel beter doelsaldo zal de groepswinst voor Nederland zijn.

Verenigde Staten

Door de eindzege in de poule speelt Oranje vrijdag in de kwartfinales in Yokohama tegen wereldkampioen Verenigde Staten. De Amerikaanse ploeg eindigde in groep G verrassend als tweede achter Zweden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL OLYMPISCHE SPELEN
Deel dit artikel: