nieuws

Dutch Wildlife Health Centre: Sterfte onder eekhoorns in Twente lastig te verklaren

De rode eekhoorn
De rode eekhoorn
Het is lastig te verklaren waaraan de gevonden dode eekhoorns in Twente zijn overleden. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor vergiftiging. Dat blijkt uit sectie van de binnengebrachte eekhoorns bij het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC).
De vondst van een paar gestorven rode eekhoorns in Twente, een paar weken geleden, was de aanleiding voor het uitbrengen van een gezamenlijke oproep van de Zoogdiervereniging en de DWHC om dode eekhoorns te melden. Er kwamen meldingen vanuit het hele land. De meeste onderzochte dieren komen uit Twente. Uit onderzoek blijkt het lastig te zeggen of er sprake is van een buitengewone sterfte of een normale sterfte.

15 dieren onderzocht

Van de ruim 30 binnengekomen meldingen zijn 15 dieren door het DWHC onderzocht. Bij zeven van deze dieren kon vastgesteld worden dat ze zijn gestorven als gevolg van verwondingen, veroorzaakt door bijvoorbeeld een voertuig.
Bij een paar eekhoorns werd een longontsteking aangetroffen. Bij een aantal dieren werden ook ontstekingen in hart en lever gevonden. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken van de ontstekingen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.