Olympisch brons Van der Breggen in tijdrit achter ontketende Van Vleuten

In haar laatste grote internationale olympische optreden heeft Anna van der Breggen (31) brons behaald op de Spelen. In de tijdrit op het Fuji-circuit in Japan moest de Zwolse wielrenster haar meerdere erkennen in de gouden landgenote Annemiek van Vleuten en de Zwitserse Marlen Reusser.

De olympische tijdrit was de enige nog ontbrekende titel op het verder vrijwel vervolmaakte palmares van Van der Breggen. De wereldkampioen tijdrijden en de uittredend olympisch kampioene op de weg had haar zinnen ook volledig gezet op de gouden plak, maar Annemiek van Vleuten bleek een klasse apart. In de tijdrit over 22,1 kilometer was Van Vleuten ruim een minuut sneller dan Van der Breggen.

Van der Breggen in actie tijdens haar olympische tijdrit (Foto: ANP)
Van der Breggen in actie tijdens haar olympische tijdrit (Foto: ANP)


Brown

Van der Breggen klokte bij het eerste meetpunt ook de derde tijd. Naast Van Vleuten bleek op dat punt de Australische Grace Brown namelijk nog sneller dan de Zwolse. In het tweede deel van de tijdrit won Van der Breggen tijd op haar concurrente en passeerde ze op het parcours zelfs de Amerikaanse Chloe Dygert, die voorafgaand tot de favorieten werd gerekend. Het zilver lonkte even voor Van der Breggen, maar de Zwitserse Marlen Reusser greep verrassend de tweede plek achter de sensationele Van Vleuten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: