nieuws

Dit zijn de Nutrilon-dieven, bende steelt in heel Overijssel pakken babyvoeding

Ondernemers zijn gedupeerd, consumenten ook. De bende die overal pakken Nutrilon-babyvoeding steelt veroorzaakt veel frustratie. De politie heeft beelden vrijgegeven van dieven die hebben toegeslagen in Deventer, Zwolle, IJsselmuiden en Hasselt.
Op de beelden zijn steeds verschillende mannen te zien. Ze komen bijna altijd met drie personen een supermarkt of drogisterij binnen. De pakken Nutrilon verstoppen ze in grote bigshoppers en lopen dan langs de kassa, of ze gaan via de ingang naar buiten. In de zomer zijn meerdere Roemenen opgepakt voor deze diefstallen, desondanks wordt er nog steeds gestolen. De politie denkt dat het om een grote groep gaat die steeds in wisselende samenstelling opereert.

Populair in China

De babyvoeding is nog altijd erg populair in China. Daar werden een paar jaar geleden tienduizenden baby's ziek omdat hun zuivelproducten waren vervuild met melamine. Pakken Nutrilon werden toen massaal opgekocht in Nederland en naar China geëxporteerd. Nu zijn de schappen in de supermarkten geregeld leeg omdat deze bende alle pakken uit het schap steelt. Bij verschillende Jumbo-filialen in Twente zijn de pakken daarom alleen nog verkrijgbaar bij de infobalie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.