nieuws

FC Twente simpel naar derde ronde KNVB-beker door winst op Achilles'29

FC Twente heeft zich vanavond met gemak geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. In Groesbeek werd Achilles'29 uit de Jupiler League met 3-1 verslagen.
Al na ruim tien minuten was het raak voor Twente. Mokhtar schoot een vrije trap achter doelman Van Beers. Twee minuten later werd de score al verdubbeld. Castaignos schoof binnen op aangeven van Mokotjo. Ziyech en Castaignos kregen daarna kansen om de score te verhogen, maar schoten over en naast. Achilles kwam aan het einde van de eerste helft iets beter in de wedstrijd en dat leverde Sürmeli een kans op, maar debutant Stevens kon de bal pakken. Martina had kort voor rust de 0-3 in moeten koppen, maar Van Beers bracht redding. Even later was het rus; 0-2.
Castaignos kreeg de eerste kans na rust, maar schoot op de benen van Van Beers. Aan de andere kant bracht Stevens fraai redding op een schot van Van de Groes. Kaak (Achilles) en Ziyech (Twente) probeerden het allebei van afstand, maar schoten over. Even later was het wel raak voor Twente. Castaignos schoot binnen op aangeven van Ziyech. Die miste zelf even later opnieuw een kans door naast te schieten. Hendriks maakte kort voor het einde nog de eretreffer, eindstand; 1-3.
Eerder plaatsten HHC Hardenberg, Heracles Almelo, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zich al voor die derde ronde. De loting daarvan is later vanavond.

Achilles'29 - FC Twente 1-3

0-1 Mokhtar (11)
0-2 Castaignos (13)
0-3 Castaignos (66)
1-3 Hendriks (89)
Arbiter: Vink
Geel: -
Achilles'29: Van Beers; Verhoeven, Dingil, Zeller, Van de Groes; Sürmeli, Kaak, Van Steen; Hendriks, Worm (Wiafe/71), Thoone (Shanwary/83).
FC Twente: Stevens; Martina, Bengtsson, Bjelland, Koppers; Ebecilio, Ziyech (Eghan/78), Mokotjo (Schilder/72); Mokhtar, Castaignos, Corona (Miyaichi/59). 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.