nieuws

Opbrengst controle bij Zwolle: 53.368 euro, 11 auto's en veel technische mankementen

De grote politiecontrole op de A28 bij Zwolle heeft gisteren 53.368 euro, 11 auto's, hennep en veel technische mankementen opgeleverd. Dat is de balans na een controle van politie, belastingdienst en douane van 15.00 tot 23.00 uur.
De belastingdienst controleerde 7.244 passanten. 47 mensen hadden een belastingschuld open staan. 36 personen betaalden hun schuld direct. Dat leverde de belastingdienst 53.368 euro op. De elf andere automobilisten wilden of konden niet betalen en daarom werden hun auto's in beslag genomen.

Veel technische mankementen

Tussen de 700 en 800 auto's zijn technisch gecontroleerd. Wat opviel waren de vele slechte banden waarop werd gereden.
Politiewoordvoerder Wim Dierkx vermoedt dat veel automobilisten het onderhoud voor hun auto's voor zich uitschuiven door de economische crisis. Bij 45 voertuigen is de verlichting gerepareerd door medewerkers van de ANWB.

Drank en drugs

Drie automobilisten bleken onder invloed van drank te rijden. Eén persoon had vier keer de maximale hoeveelheid op. Drie automobilisten hadden wiet bij zich. Twee daarvan hadden meer wiet bij zich dan wat wettelijk mag.
De controle werd gehouden op de parkeerplaats bij het Shell Station tegenover de nieuwbouw van de Ikea Zwolle. Bij de controle waren ook de Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat, en Veilig Verkeer Nederland betrokken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.