nieuws

SP protesteert in Hengelo tegen 'afbraakbeleid zorg' staatsecretaris Van Rijn

Staatssecretaris Martin van Rijn
Staatssecretaris Martin van Rijn
De SP in de regio's Twente en Achterhoek protesteren volgende week woensdag tegen de bezuinigingen van het kabinet op de zorg.
De SP heeft bewust gekozen voor 1 oktober, omdat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid op die dag gaat praten met wethouders uit de regio over de uitvoering van het zorgbeleid. De SP wacht de staatssecretaris vanaf negen uur 's ochtends op voor het stadhuis van Hengelo. De SP hoopt dat organisaties, instellingen en mensen die de afbraak van de zorg vrezen meedoen aan de protestactie.

"Afbraakbeleid moet stoppen"

Per 1 januari hevelt het Rijk veel zorgtaken over aan de gemeenten. De gemeenten moeten de zorgtaken uitvoeren tegen minder. Afbraakbeleid, vindt de SP, die groeiende onrust en bezorgdheid over de verslechtering van de zorg, het ontslag van personeel in de thuiszorg en de jeugdzorg constateert bij de gemeenten. De SP spreekt daarom ook over een 'afbraaktour' van Van Rijn.
Vincent Mulder, voorzitter van de SP in Hengelo vindt dat het hoog tijd wordt om de staatssecretaris tijdens zijn tour de realiteit te laten zien van de mening van veel mensen in Nederland. Mulder: "Wij krijgen dagelijks veel berichten van ouderen en ouders van kinderen, die vernemen dat de zorg voor hen of hun kind volgend jaar wegvalt. De organisatie van de jeugdzorg door gemeenten lijkt een grote chaos. Tienduizenden mensen tekenden de kaartenactie tegen sluiting van verzorgingshuizen. Dat zijn de feiten die wij de staatssecretaris willen laten zien. Zijn afbraakbeleid moet stoppen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.