Heerlijke geuren in de kassen van Eef in Dalfsen: "Zo jammer dat het geen geur-tv is"

"Ik heb hier weleens mensen uit Frankrijk lopen. Als die het hemels kruid ruiken, dan worden ze emotioneel en willen ze hier niet meer weg." Een rondleiding door de kwekerij van Eef Stel in Dalfsen is met recht een belevenis. "Alleen zo jammer dat het geen geur-tv is."

De kwekerij van Eef Stel is met recht een familiebedrijf. Eef is alweer de vierde generatie die aan het roer staat. Zijn voorgangers hangen, net als Eef zelf, aan de gevel. Diverse soorten kruiden tonen de gepassioneerde kweker. "Ik heb net wat kruiden geplukt. Als je dat in de blender doet, dat ruikt zo lekker. Er wordt ook een saus van gemaakt, alsof een engeltje over je tong pist."

'Meer smaak'

Bij de kwekerij worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. De diverse kruiden zijn puur natuur. Zwitsers munt, hemels kruid: allerlei soorten komen voorbij. "Alles wat ik plant heeft na drie weken groeien vijftig procent meer smaak. Dat is bewezen."

Inmiddels gebruikt het bedrijf al 25 jaar geen kunstmest. "Het is zo gegroeid. We gebruiken biologische koe- of kippenmest en sporenelementen. Met elkaar geeft dat een product wat weer smaakt zoals in oma's tuintje vroeger de groenten smaakten."

Dit verhaal is onderdeel van Zomer in Overijssel. Het is de dertiende dag en we gingen op bezoek in Dalfsen en Vilsteren. We gingen onder andere op bezoek bij vriendelijke alpaca's:

Ook zijn we binnen geweest bij een bijzonder huis in Dalfsen. Het was een oude fabriek, maar wordt nu bewoond door Jan & Debby Kisjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
VECHTDAL DALFSEN VILSTEREN
Deel dit artikel: