Nieuws

Aantal besmettingen daalt: risiconiveau in Twente naar ernstig, IJsselland blijft zeer ernstig

Het risiconiveau in Twente zakt, maar blijft in IJsselland 'zeer ernstig'
Het risiconiveau in Twente zakt, maar blijft in IJsselland 'zeer ernstig' © ANP / Robin Utrecht
Het aantal coronabesmettingen daalt zo sterk, dat het risiconiveau in Twente vandaag is aangepast. De regio gaat van het hoogste risiconiveau 'zeer ernstig' naar 'ernstig'. In IJsselland blijft wel het hoogste alarmniveau van kracht.
De overheid maakt elke woensdag een nieuwe coronakaart van Nederland. Het risiconiveau wordt gebaseerd op het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames in elke veiligheidsregio. Afgelopen week stonden 23 van de 25 veiligheidsregio's op zeer ernstig. De laagste twee niveaus, waakzaam en zorgelijk, gelden sinds 13 juli nergens meer.
Negen regio's zakken vandaag naar 'ernstig'. Daaronder dus Twente, waar afgelopen week 227 per 100.000 inwoners positief testten. Per 1.000.000 inwoners werden er 26,9 opgenomen in het ziekenhuis.
In veertien regio's, waaronder IJsselland, blijft de situatie 'zeer ernstig'. IJsselland noteerde afgelopen week 152 positieve testen per 100.000 inwoners en 28,2 opgenomen patiënten per 1.000.000 inwoners. Nog nét te hoog om, net als Twente, een risiconiveau te zakken.
Welke cijfers zijn nodig voor welk risiconiveau?
Welke cijfers zijn nodig voor welk risiconiveau? © Coronadashboard Rijksoverheid

Maatregelen

Voor de maatregelen van het kabinet heeft een aanpassing van de risiconiveaus overigens nog geen gevolgen. Ruim twee weken geleden zijn de regels aangescherpt en dit geldt voor het hele land, in elk geval tot en met 13 augustus. Meerdaagse festivals zijn in elk geval tot 1 september niet toegestaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.