nieuws

Tot nu toe 140 asielzoekers opgevangen in IJsselhallen Zwolle

In de tijdelijke opvang voor asielzoekers in de IJsselhallen in Zwolle worden tot nu toe 140 mensen opgevangen. Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers bekend gemaakt.
Mensen die in de buurt van de IJsselhallen wonen worden vanavond geïnformeerd over de tijdelijke opvang. Op de plek naast de ingang waar de asielzoekers verblijven is een tent neergezet waar informatie wordt gegeven.
In de tijdelijke opvang is maximaal plaats voor vierhonderd asielzoekers, maar dat aantal zal volgens het COA waarschijnlijk niet worden gehaald. Het is de bedoeling dat de asielzoekers vanuit Zwolle zo snel mogelijk doorstromen naar een gewoon woonadres.
In de IJsselhallen worden alleen maar mannen opgevangen. Dat is volgens het COA vanwege privacy-redenen. De meesten komen uit Syrië. In het asielzoekerscentrum in Ter Apel zijn ze al ondervraagd en medisch onderzocht. Van alle asielzoekers die in tijdelijke centra zoals in Zwolle terecht komen is de aanvraag voor een verblijf in Nederland door de IND in behandeling. De verwachting is dat de procedure voor een verblijfsvergunning sneller dan gebruikelijk kan worden uitgevoerd. Van Syrië is bekend dat het een onveilig land is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.