Omgevallen boom vernielt huis in Vroomshoop: "Dat is de natuur, daar doe je niks tegen"

Het leek zo'n sterke eikenboom. Toch bezweek de boom dinsdag onder plotseling noodweer en landde op het dak van de familie Van der Hall in Vroomshoop. De familie woonde er nog maar kort en was nog druk aan het renoveren. Het huis is onbewoonbaar, maar de bewoners laten hun humeur er niet door bederven. "Er is niemand gewond geraakt, de rest knappen we gewoon weer op."

De ravage is groot bij de familie. Het dak is afgedekt met klapperende plastic zeilen, de tuin ligt vol scherven van dakpannen en rondom liggen de afgezaagde stukken van een forse eikenboom. Eigenlijk zouden ze op vakantie gaan, maar dat is nog even uitgesteld. Er moet nog van alles geregeld worden met de schade-expert van de verzekering en de aannemer.

Erwin van der Hall kan nog lachen, al is zijn huis zwaar beschadigd (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)
Erwin van der Hall kan nog lachen, al is zijn huis zwaar beschadigd (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)

Tak voor het raam

De bui was kort, maar hevig. Het regende en waaide zo hard rond drie uur dinsdagmiddag dat Erwin de boom niet eens hoorde vallen. "Ik keek uit het raam en ik zag een tak over het dak hangen. Voor een ander raam hing ineens ook een tak die er eerst niet was. Ik dacht, hé, dat klopt niet."

Het huis werd bedolven onder de grote eikenboom. Vooral het dak liep veel schade op. De boom is zo snel mogelijk door de brandweer weggehaald om meer schade te voorkomen en het huis is provisorisch ingepakt met tentzeilen. Wanneer de bewoners hun huis weer in kunnen, is nog niet bekend. Voorlopig slapen ze in een hotel in Hengelo. "Hebben we toch een beetje vakantie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
VROOMSHOOP REGIO ALMELO
Deel dit artikel: