nieuws

Emotionele oproep aan staatssecretaris door thuiszorgmedewerkers Kampen

Thuiszorgmedewerkers hebben vanmiddag in Kampen een emotionele oproep gedaan aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid om de geplande bezuinigingen in de thuiszorg beter te begeleiden.
De medewerkers vroegen Van Rijn nogmaals om een 'zachte landing' van de bezuinigingen. De vakbonden en de thuiszorgmedewerkers vinden de geplande bezuinigingen te kort door de bocht en zeggen dat mensen die zorg nodig hebben de dupe worden. De medewerkers ontvingen Van Rijn bij het gemeentehuis van Kampen met protestborden en een protestlied. Van Rijn luisterde naar de oproep van de thuiszorgmedewerkers. Hij verwacht dat de overgang van zorgtaken goed verloopt, maar beseft ook dat hij geen geruststelling kan geven. "Er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden om de zorg voor de toekomst te behouden." aldus Van Rijn.
De staatssecretaris is vandaag in Overijssel om met verschillende wethouders te praten over de gang van zaken rond de overdracht van verschillende zorgtaken van het Rijk naar de gemeenten. Zo worden gemeenten vanaf 1 januari verantwoordelijk voor Jeugdzorg, maar ook de thuiszorg.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.