Onze olympiërs vannacht en morgen: herstellende Kimmann op jacht naar eremetaal

Op de achtste dag van de Olympische Spelen in Tokio is de kans groot dat BMX'er Niek Kimmann vannacht gaat strijden om de medailles. De voetbalvrouwen spelen in de Nederlandse middag de kwartfinale tegen de Verenigde Staten en mogelijk maakt Hanneke Oosterwegel haar opwachting in het atletiektoernooi.

Niek Kimmann

BMX'er Niek Kimmann plaatste zich afgelopen nacht overtuigend voor de halve finales op de Olympische Spelen van Tokio. De Luttenaar, die deze week een scheur in zijn knieschijf opliep bij een botsing met een official, was donderdag over drie heats de sterkste in zijn startgroep. Een plek bij de eerste vier was nodig om de halve finales te bereiken.

Aankomende nacht staan om 03.00 uur de halve finales gepland. Mocht Kimmann zich plaatsen voor de finale, dan mag hij zich om 04.40 uur opmaken voor de eindstrijd.

Tijd: 03.00 uur

Voetbalvrouwen

De Oranje Leeuwinnen, met Overijsselaars Jill Roord en Anouk Dekker, werden deze week groepswinnaar in een groep met Zambia, Brazilië en China. In de kwartfinales zijn ze gekoppeld aan wereldkampioen én topfavoriet Verenigde Staten.

Dat affiche was twee jaar geleden ook de WK-finale. De Amerikaanse vrouwen wonnen toen met 2-0.

Tijd: 13.00 uur

Oosterwegel

Ook het atletiektoernooi gaat vanaf morgen officieel van start. De 4x400 meter gemengde estafette is een nieuw onderdeel op de Spelen. Per land komen twee mannen en twee vrouwen aan de start. Vrijdag worden de eerste series gelopen.

De Diepenveense Hanneke Oosterwegel maakt deel uit van de estafette-selectie, die verder bestaat uit nog twaalf andere Nederlandse atleten.

Tijd: 12.12 uur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: