Nieuws

Tess (11) uit Haaksbergen stuurde na Limburgse watersnood 'troostpakket' en krijgt leuk bedankje

Tess uit Haaksbergen met het bedankkaartje van Femke uit Limburg.
Tess uit Haaksbergen met het bedankkaartje van Femke uit Limburg. © Eigen foto
Toen ze de watersnoodellende in Limburg op televisie voorbij zag komen, besloot Tess (11) uit Haaksbergen spontaan dat ze iets wilde gaan doen. Ze stelde een 'troostpakket' samen en stuurde dat naar een leeftijdsgenootje. Deze week rolde bij Tess een bedankje in de bus.
Tess zag onlangs de misère op zowel het Journaal als Jeugdjournaal en besloot dat het tijd was voor actie. "Ik heb drie vriendinnetjes die ooit door een brand een paar dagen hun eigen huis niet meer in mochten. Ik heb toen ook wat voor ze gedaan en weet dus hoe het wordt gewaardeerd als je iets voor anderen doet."
Via Facebook werd gespeurd naar een leeftijdsgenootje dat de watersnood aan den lijve had ondervonden.

Opkikkertje

De Haaksbergse tiener vindt het leuk om armbandjes te maken en ging er dan ook eens goed voor zitten. Samen met moeder Ingeborg sloeg ze bovendien aan het filosoferen wat voor mogelijkheden er nog meer waren. Het werd uiteindelijk een compleet 'troostpakket': met snoepgoed in de vorm van kikkertjes voor een opkikkertje en pepermuntjes voor een frisse blik op de toekomst.
Tekst gaat verder onder foto
De fonkelnieuwe knuffelbeer: "Geen 'snottebel-ding'..."
De fonkelnieuwe knuffelbeer: "Geen 'snottebel-ding'..." © Eigen foto

'Geen snottebel-ding'

Maar ook gingen er douchespulletjes, stiften, een Yahtzee-dobbelsteen en chocolade in de kartonnen doos. Toen oma Meta hoorde van het gebaar van haar kleindochter, doneerde ze meteen een tientje. Dat werd vervolgens omgezet in een knuffelbeer. "Nieuw dus en niet zo'n snottebel-ding..."
Tekst gaat verder onder foto
Tess was er maar wat druk mee: het 'troostpakket' voor Limburgse Femke.
Tess was er maar wat druk mee: het 'troostpakket' voor Limburgse Femke. © Eigen foto
Nadat moeder Ingeborg - onder de indruk van de verrichtingen van dochterlief - de portokosten sponsorde, leverde Tess het pakket vlak voor het weekeinde af bij het postagentschap.

Bedankje

Tot Tess' grote verrassing rolde er dinsdag een kaartje op de mat. Een bedankje van de Limburgse Femke. De twee hebben intussen al met elkaar gebeld.
Tekst gaat verder onder foto
Het bedankje van Limburgse Femke voor het opkikkertje van Tess.
Het bedankje van Limburgse Femke voor het opkikkertje van Tess. © Eigen foto
En Tess? Die lijkt intussen de smaak te pakken te hebben. "Ik ga kijken of ik misschien samen met vriendinnen nog meer kan doen, want Femke heeft vriendinnetjes van wie het huis nog steeds onder water staat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.