nieuws

Ron Jans wil dat PEC Zwolle ook eens piekt in een 'gewone' wedstrijd

PEC Zwolle heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als reuzendoder. Maar trainer Ron Jans vindt dat zijn ploeg het  wel wat vaker mag laten zien tegen de iets 'kleinere' ploegen.
"We hebben een aantal keren écht goed gespeeld als team en daar ook veel complimenten voor gekregen, maar dat waren wel de wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal, de bekerfinale, de eerste wedstrijd van de competitie tegen FC Utrecht, de wedstrijd tegen PSV en de Europese duels", weet Jans. "Maar je moet het ook kunnen in de 'gewone' wedstrijden."

Te introvert
In die duels haalt PEC Zwolle lang niet altijd dat hoge niveau. Mede daardoor hadden de Zwollenaren het afgelopen woensdag nog heel lastig met eerstedivisonist FC Oss in het bekertoernooi en werd er recent nog verloren van AZ en NAC Breda. Jans: "We willen wel, maar misschien zijn we er iets te introvert voor om dan ook het beste in ons naar boven te halen."
Dat moet dus anders tegen Heracles, zeker omdat een week later weer een topper op het programma staat: de uitwedstrijd tegen Ajax. "Als je zaterdag wint, dan blijf je gewoon bovenin meedraaien en dan kun je een week later vrijuit naar Amsterdam."

Stokje voor steken

Heracles is de nummer laatst van de eredivisie en pakte dit seizoen nog geen punt. Maar dat zegt Jans niet zo veel: "Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Of het nou Heracles is of zelfs PEC Zwolle. We staan nu wel derde, maar de verschillen zijn niet eens zo heel groot. Heracles heeft absoluut mogelijkheden om er in te blijven. Maar als je vertrouwen zó wordt gesloopt, dan worden goede voetballers ineens slechte voetballers. En het meeste vertrouwen krijg je niet van een nieuwe trainer of een nieuwe aanpak, maar dat krijg je van overwinningen. Daar zal Heracles graag in Zwolle mee beginnen, maar daar willen wij graag een stokje voor steken."
PEC Zwolle kan zaterdag nog niet beschikken over Jody Lukoki, die kampt met knieklachten. De Overijsselse derby begint zaterdag om 19.45 uur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.