nieuws

PVV Overijssel wil oplossing voor verkeersproblemen in Borne

Tunnel onder het spoor in  Borne?
Tunnel onder het spoor in Borne?
De PVV in Overijssel wil zo snel mogelijk een oplossing voor de verkeersproblemen in Borne. Vandaag had PVV-statenlid Jeanet Nijhof overleg over de situatie met het gemeentebestuur van Borne.
Een groep van dertig inwoners en politici uit Borne waren afgelopen week op het provinciehuis in Zwolle om hun frustratie te uiten. Al jaren is er geen goede verkeersafwikkeling in Borne, maar weigert de provincie om mee te werken aan oplossing. Zo wil Borne het liefst een nieuwe rondweg aan de westkant van het dorp.

Westelijke rondweg
PVV-statenlid Nijhof vindt dat Borne niet langer aan het lijntje kan worden gehouden en komt daarom met twee voorstellen. Allereerst wil Nijhof wil dat de provincie planologisch ruimte maakt voor een westelijke rondweg. Daarvoor moet de provinciale omgevingsvisie worden aangepast.
De rondweg is nu niet toegestaan, omdat deze door een beschermd essenlandschap loopt. Volgens Nijhof ligt er een heel goed plan voor de rondweg, waardoor de omgeving er juist alleen maar fraaier op wordt. Daarnaast wordt het plan ook nog eens breed gedragen door de bevolking.

Spoortunnel

Ten tweede wil het PVV-statenlid dat de provincie terugkomt op de eerdere toezegging om 5 miljoen euro uit te trekken voor een spoortunnel in de Azelosestraat. Er ligt al een toezegging van het Rijk van 13 miljoen euro. Voorwaarde is wel dat de regio ook meehelpt om de tunnel te realiseren. Nijhof vindt het onbegrijpelijk dat de provincie nu met slechts 7 ton over de brug komt, waardoor het project dreigt te mislukken.

Nijhof gaat de komende twee weken in gesprek met verantwoordelijk gedeputeerden Hester Maij en Gerrit Jan Kok over de situatie. Verder hoopt ze op steun van andere partijen in Provinciale Staten zodat de langslepende kwestie in de komende Statenvergadering op woensdag 8 oktober kan worden opgelost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.