Nieuws

Wierdens bedrijf heeft oplossing om diefstal e-bikes te voorkomen

De populariteit van e-bikes is ongekend hoog. Ook bij fietsendieven. In het eerste half jaar van 2021 werden al bijna 10.000 aangiftes gedaan van ontvreemde rijwielen. Het Wierdense bedrijf Vyber, een nog piepjonge Nederlandse speler op de groeiende e-bike-markt, zegt een oplossing te hebben.
Een beetje fietsendief heeft binnen dertig seconden een e-bike ontvreemd. Daar helpt dus ook geen schreeuwend alarmsysteem tegen. De gestolen fietsen worden door bendes verzameld en naar Oost-Europa vervoerd. Het zijn immers dure apparaten met een hoge verkoopwaarde.

Snelle oplossing

Juist omdat het zo snel kan gaan, is een snelle oplossing nodig. Daarom biedt Vyber een verzekering in combinatie met een eigen app, om de fiets niet alleen te beveiligen, maar ook weer terug te vinden.
“Met de app kun je de fiets op anti-diefstalstand zetten,” zegt Peter Lubbers, medeoprichter van Vyber. "Als de fiets in beweging komt, krijg je op je smartphone een bericht. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand er tegenaan loopt, of hem even uit de weg zet. Maar als hij echt in beweging komt, kun je vervolgens op afstand de ‘killswitch’ inschakelen, waarmee het elektrisch systeem van de ebike niet meer werkt. Die kan dan alleen nog door ons worden geactiveerd na het beantwoorden van enkele beveiligingsvragen.”

Ophaalteam

Mocht dit nog niet genoeg zijn, en de fiets dus toch verdwenen is, krijgt de meldkamer een signaal en wordt een speciaal ophaalteam ingezet, dat de fiets gaat zoeken. Elke Vyber is uitgerust met een gps-tracker, zodat hij tot op enkele meters te volgen is.
“Wij garanderen dat de fiets binnen 48 uur teruggevonden wordt. Zo niet, dan krijgt de klant een nieuwe e-bike."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.