Sport

Onze olympiërs vannacht en morgen: medaillekansen voor Klamer

Rachel Klamer
Rachel Klamer © ANP
Op de negende dag van Olympische Spelen liggen er voor Rachel Klamer medaillekansen bij de gemengde triatlon, speelt Martine Smeets met de handbalvrouwen de vierde groepswedstrijd en staat voor Hanneke Oosterwegel de finale van de gemengde estafette 4x400 meter op het programma.

Rachel Klamer

De Beuningse Klamer komt al vroeg in de Nederlandse nacht in actie. Samen met landgenoten Maya Kingma, Jorik van Egdom en Marco van der Stel gaat Klamer proberen haar Spelen nog succesvoller te maken. Afgelopen dinsdag eindigde ze knap als vierde op de triatlon.

Tijd: 00.30 uur

Rachel Klamer na haar triatlon van afgelopen dinsdag
Rachel Klamer na haar triatlon van afgelopen dinsdag © ANP

Martine Smeets

Later op de dag is het de beurt aan Smeets, afkomstig uit Geesteren. Donderdag wisten de handbaldames zich al te plaatsen voor de kwartfinales. Zaterdagmiddag wacht Noorwegen, dat net als Oranje al haar drie groepswedstrijden wist te winnen.

Tijd: 14.30 uur

Martine Smeets
Martine Smeets © Orange Pictures

Hanneke Oosterwegel

Hanneke Oosterwegel lijkt zich op te mogen maken voor een plekje in de finale van de gemengde estafette 4x400 meter. De atlete uit Diepenveen gaat samen met Laura de Witte, Ramsey Angela en Nout Wardenburg op jacht naar een medaille.

Tijd: 14.35 uur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.