Ernstig ongeval tussen Zwolle en Kampen, drie gewonden naar ziekenhuis

Op de N50 tussen Zwolle en Kampen is vanochtend rond kwart over tien een ernstig ongeval gebeurd. Meerdere ambulances en een traumahelikopter waren ter plaatse. De weg was urenlang in beide richtingen afgesloten tussen Kampen en Kampen-Zuid.

Bij het ongeval waren een personenauto met aanhangwagen en een vrachtwagen betrokken. De auto, met daarin twee volwassenen en een minderjarige, is door onbekende oorzaak gaan slingeren en op de andere weghelft terechtgekomen. Daar botste het voertuig op een vrachtwagen.

Twee inzittenden raakten zeer ernstig gewond en een derde persoon ernstig gewond, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Alle drie zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

De verkeersongevallenanalyse heeft het onderzoek ter plaatse afgerond. Een politiehelikopter landde om luchtfoto's af te leveren. Een tweede traumahelikopter was onderweg, maar is gecanceld.

Verkeer omgeleid

De afsluiting van de N50 bij Kampen duurde tot ongeveer twee uur, inmiddels is de weg weer vrij. Het verkeer werd in beide richtingen omgeleid via knooppunt Heerenveen. Ingesloten verkeer bij het ongeval werd weggeleid.

Ernstig ongeval op N50 (Foto: News United / Stefan Verkerk)
Ernstig ongeval op N50 (Foto: News United / Stefan Verkerk)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS ZWOLLE KAMPEN IJSSELDELTA
Deel dit artikel: