Nieuws

Teabag-trucker Johan blikt terug: "Zelfs Engelse kranten belden voor een interview"

Het filmpje waarin Johan Groteboer uit Rijssen een kopje thee zet met zijn 25 meter lange vrachtwagen is inmiddels 16 duizend keer gedeeld op Facebook, maar het kon nog gekker. Deze week kregen namelijk ook de media lucht van zijn 'teabag-challenge'. "Detroit, Orlando, overal kwamen reacties vandaan."
Zelfs Engelse kranten als The Sun en de Daily Mirror benaderden de 49-jarige chauffeur uit Rijssen voor een interview. "Volgens mijn zoon behoorlijk grote kranten, maar ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord."

Overweldigend

Het geeft de gekte aan waarin Groteboer ineens terecht kwam deze week. "Ik had dat filmpje gepost op Facebook, dat ging al vrij hard. Maar ik had wel de hele tijd zoiets van: het loopt wel los allemaal. Maar deze week werd het echt overweldigend. Het gaat de hele wereld over."
Ambities om nog meer filmpjes te maken heeft Groteboer niet. "Ik wil geen YouTuber worden. Dit was gewoon leuk, even tussen de bedrijven door proberen." Toch hoopt hij wel dat zijn poging navolging krijgt. "Ik zag al een filmpje van een trucker die probeerde om met zijn truck een bierflesje te openen. Mooi om te zien. Misschien probeer ik dat ook nog wel eens."

Als een goede vrouw

Tussen alle berichten heeft Groteboer overigens nog geen nieuwe aanbiedingen gekregen van transportbedrijven. Hoeft ook niet, lacht de trucker: "Ik zit al dertig jaar waar ik zit en daar ga ik niet meer weg. Het is als een goede vrouw, die moet je vasthouden."
En dan de hamvraag: hoe smaakte de thee? "Ik zou het niet weten, die hebben we in het Twentekanaal gekieperd. Ben meer een koffiedrinker."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.