nieuws

Leerling De Spindel in Hengelo geschorst om filmpje met ISIS sympathie

Op de Hengelose vmbo-school De Spindel is ophef ontstaan over een filmpje waarin een islamitische leerling zijn sympathie voor ISIS uitsprak en dreigde met de onthoofding van Joden. De leerling zit geschorst thuis. Dat meldt De Telegraaf.
Volgens de krant spreken de school en de politie van een misplaatste actie waar geen serieuze dreiging van uitgaat. De redactie van RTV Oost heeft het filmpje gezien, en besloot het niet te plaatsen. De 14-jarige jongen is zonder gezichtsbedekking te zien in het filmpje. De jongen zou eerder problemen hebben veroorzaakt onder meer met illegaal vuurwerk en een alarmpistool, schrijft de krant. Naast de steun aan ISIS en de dreiging Joden te onthoofden schoffeert de geschorste leerling in het filmpje ook op uiterst grove wijze Joodse vrouwen.

'Klassengesprekken'

Op de school zou door het filmpje grote onrust heersen. Ouders van de leerlingen zijn door De Spindel schriftelijk geïnformeerd over de schorsing van de leerling en er zijn klassengesprekken gehouden. Voor de geschorste leerling is een hulpverleningstraject in gang gezet.

Meteen vragen aan de minister

Naar aanleiding van de publicatie op de website van de krant hebben de leden Van Klaveren en Bontes van Voor Nederland (VNL) vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie. Ze willen onder meer weten of er maatregelen worden genomen tegen de scholier en of er werk wordt gemaakt aan de bestrijding van het 'groeiend antisemitisme onder islamitische scholieren'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.