nieuws

Hoofdrol inwoners regio Hardenberg bij aanhouding zes inbrekers

Zes inbrekers in de boeien geslagen dankzij hulp inwoners regio Hardenberg
Zes inbrekers in de boeien geslagen dankzij hulp inwoners regio Hardenberg
Of het nu door Burendag kwam of niet, oplettende inwoners in de omgeving van Hardenberg hebben de politie vandaag met tips en een burgeraanhouding een grote dienst bewezen, waardoor zes voortvluchtige inbrekers zijn aangehouden.
De verdachten zijn Roemeense mannen in de leeftijd van 24 tot 50 jaar die werden gezocht voor een inbraak in een casino in het Duitse Uelsen. Vanochtend vroeg werd de politie getipt over een verdachte auto bij de grens aan de Duitslandweg in Bruchterveld. De politie trof een Audi aan met daarin gestolen spullen. De zes verdachten waren gevlucht. Er werden speurhonden en een helikopter ingezet om de zes op te sporen. 

Met de trekker vluchtende inbreker gevolgd

Tijdens de zoekactie werd als eerste op enige afstand van de auto een man aangehouden aan de Hoogenweg. Nadat de politie Burgernet had ingeschakeld zag een bestuurder van een landbouwvoertuig aan de Embtebroekerdijk een man hardlopen die daar niet op was gekleed. De bestuurder vond dat vreemd en volgde de hardloper terwijl hij de politie de locatie doorgaf. Nummer twee van de zes inbrekers kon daarna snel worden ingerekend. 

Pluim voor oplettende burgers

De derde inbreker werd door inwoners van Radewijk aan de Noord-Oosterweg aangehouden en overgedragen aan de politie. De overige drie inbrekers werden rond 15.00 uur vanmiddag gespot door de politiehelikopter terwijl ze zich schuilhielden midden in een maïsveld. Alle zes zitten vast voor verhoor. De politie gaf op Twitter een flinke pluim aan de oplettende burgers die hebben geholpen om de gezochte mannen aan te houden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.