Taekwondoka Reshmie Oogink terug in Almelo: "Ik ben emotioneel helemaal naar de kloten"

"Het was één grote nachtmerrie. Ik ben emotioneel helemaal naar de kloten." De 31-jarige taekwondoka Reshmie Oogink uit Almelo beleefde een nachtmerrie tijdens de Olympische Spelen in Tokio, waar ze positief getest werd op corona en tien dagen opgesloten zat in een quarantainehotel.

Ze zegt er alles aan gedaan te hebben om corona verre van zich te houden. "Ik heb in anderhalf jaar honderden euro's uitgegeven aan sneltesten. Heb mensen verboden langs te komen. Ik was superfit en helemaal klaar om te shinen. En dan overkomt je dit....."

'Helemaal verlamd'

Oogink kreeg donderdag 22 juli te horen dat ze positief getest had. "Het was snel duidelijk dat het einde olympische droom was. Ik raakte helemaal verlamd toen ik het hoorde. Ik werd gelijk naar een kliniek bij het olympisch dorp gebracht, waar meer testen werden gedaan. En toen werd ik afgevoerd naar het quarantainehotel. Vreselijk."

Waar ze het virus heeft opgelopen weet ze dus niet. Ze kan er wel naar gissen. "Aan mezelf kan het dus niet gelegen hebben. Maar ik zat in het vliegtuig wel in een stoel met allemaal Japanners om me heen. Eentje daarvan zat te hoesten. Zeg het maar....."

'Tijd nodig'

Hoe het verder gaat met de carrière van de Almelose weet ze nog niet. "Ik heb nog tijd nodig om dit allemaal te verwerken. Ik ben nu gelukkig weer thuis bij mijn familie. Uit de evaluatie zal moeten blijken hoe het verder moet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ALMELO REGIO ALMELO
Deel dit artikel: