Drie Zwollenaren aangehouden voor heling, diefstal en omkatten auto's

De recherche heeft drie Zwollenaren aangehouden in een al langer lopend onderzoek naar gestolen auto's en bestelbusjes. Het gaat om drie mannen van 32, 33 en 44 jaar. Ze worden verdacht van heling, diefstal en omkatten.

Naar aanleiding van een tip over een gestolen auto die op het terrein van een bedrijf aan de Oostermeentherand in Steenwijk zou staan, deden agenten op 20 november vorig jaar een inval. Naast de gestolen auto trof de politie onderdelen aan van tien bestelbusjes, een boot met trailer en een auto. Een 23-jarige man uit Meppel werd diezelfde dag aangehouden.

Omkatten

Alle voertuigen bleken te zijn omgekat. Dit houdt in dat de identiteit wordt gebruikt van een niet meer te herstellen schadeauto. Het gestolen voertuig krijgt dan het voertuigidentificatienummer en soms nog andere identiteitskenmerken van dat schadevoertuig.

Na de inval is de recherche van het district IJsselland gestart met een onderzoek naar de herkomst van de auto's en de bestelbusjes. Dat onderzoek nam veel tijd in beslag, omdat de herkomst van alle onderdelen onderzocht moest worden.

Doorbraak afgelopen week

Dit leidde afgelopen week tot het aanhouden en verhoren van de drie Zwollenaren. De twee van 32 en 33 jaar worden verdacht van heling, diefstal in vereniging en het omkatten van voertuigen. De 44-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij slechts één van deze zaken.

Volgens de politie is het onderzoek afgerond. De diefstal van de voertuigen wordt via de verzekeringsmaatschappijen afgewikkeld. Vanwege het omkatten van de voertuigen kunnen ze niet meer terug naar de eigenaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
STEENWIJK 112 NIEUWS
Deel dit artikel: