Chauffeur monstertruck verdacht van dood door schuld, familie belaagd door pers

De chauffeur van de monstertruck die vanmiddag inreed op het publiek in Haaksbergen, wordt verdacht van dood door schuld. Dat zegt zijn advocaat Rob Oude Breuil.

De man zit vast, hij zal sowieso de nacht nog in de cel moeten doorbrengen, morgen beslist de officier van justitie of hij langer vast blijft zitten. Volgens zijn advocaat is het op dit moment niet verkeerd dat de man vastzit: "Ook voor hemzelf is het prettig om tijdens dit mediacircus afgeschermd te zijn van de buitenwereld, het is nogal wat."

Oproep: Laat familie met rust

Op verzoek van zijn cliënt doet Oude Breuil een oproep:  "Ik heb hem net voor het eerst gesproken, het enige dat ik kan zeggen is dat ik de pers vraag om zijn familie met rust te laten. Voor de rest loopt het onderzoek nog, kan ik niets zeggen.

Dat de man wordt verdacht van dood door schuld, wil niet zeggen dat justitie hem daar ook voor vervolgt: "Dat moet het onderzoek nog uitwijzen. Voor ons betekent het afwachten. Het kan zomaar zijn dat justitie zegt: Hij heeft toch geen schuld, we vervolgen hem niet. "
 

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren