Nieuws

Acteurs en regisseur klaar voor Enschedese première van theatervoorstelling Vreemde Vogels

De laatste hand wordt gelegd aan de kostuums en de bomen op landgoed Schuttersveld in Enschede worden nog even mooi uitgelicht. Alles lijkt klaar voor de première van Vreemde Vogels. Een theatervoorstelling die de komende weken midden in de natuur van onder meer Enschede, Dalfsen en Steenwijk te zien is.
Vreemde Vogels is een theaterbewerking van het gelijknamige prentenboek van Mark Haayema. Het gaat over Johannes de Parkiet, die moet verhuizen naar een grotere volière. Eenmaal daar duiken er steeds weer nieuwe, vreemde vogels op. "Het gaat eigenlijk om acceptatie", zegt regisseur Joep Onderdelinden. "Het is een actueel thema dat op een luchtige en leuke manier wordt verteld. Daarom is de voorstelling ook geschikt voor jong en oud."

'Paniek door corona'

De acteurs, onder wie Emiel de Jong (speelt Johannes de Parkiet) en Aniek Stokkers (speelt zebravink) kruipen in de huid van een vogelpop. "Iedereen is blij dat we eindelijk weer iets kunnen maken", zegt Onderdelinden. "Want ik was een tijdje geleden wel in paniek door corona. Ik dacht dat het nu wel klaar zou zijn. Toen hebben we dit verzonnen en subsidie aangevraagd. Uiteindelijk kregen we geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds om dit te maken."
De voorstellingen zijn coronaproof. Alles vindt plaats in de buitenlucht, er zijn maximaal tweehonderd bezoekers, die nemen plaats op stoelen die op anderhalve meter afstand van elkaar staan. "Dat ging bij de try-outs heel goed", aldus Onderdelinden. "Iedereen krijgt een leuk mandje mee met lekkere dingen. Een wijntje, chips voor alle vogels en maïs. De reacties bij de try-outs waren erg positief."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.