nieuws

Vergunning Haaksbergen in strijd met regels voor stuntshows met monstertrucks

Dranghekken op het plein
Dranghekken op het plein © GinoPress
De vergunning die de gemeente Haaksbergen had afgegeven voor het evenement AutoMotorSportief voldoet op geen enkele manier aan de internationale regels voor stuntshows met monstertrucks. De gemeente heeft de vergunning online gezet, nadat er vragen over waren gesteld.
In de vergunning (pdf) staat dat het publiek op minimaal 10 meter afstand moest staan achter dranghekken. Volgens de internationale regels (pdf) mag het publiek niet binnen 45 meter staan en mag het publiek bovendien nooit in de rijrichting van de monstertruck staan. In de vergunning van de gemeente Haaksbergen staat daarover niets.
De organiserende stichting Sterevenementen zei eerder dat het publiek op een afstand van ongeveer 30 meter stond. Maar zelfs dat is dus te dichtbij volgens de regels. Tijdens de stuntshow schoot zondagmiddag een monstertruck het publiek in. Daarbij vielen zeker twee doden en 24 gewonden.
Wat de gevolgen zijn van de ondeugdelijke vergunning van de gemeente is niet duidelijk. Er worden meerdere onderzoeken gedaan, onder meer door het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.