Leeggelopen zwembad in Enschede naar verwachting volgende maand weer open

Na een maandenlange sluiting gloort er licht aan het einde van de tunnel voor zwembad Aquadrome in Enschede. Als gevolg van een geknapte waterleiding stroomde er afgelopen voorjaar maar liefst 800.000 liter water uit het zwembad. Inmiddels zijn de problemen verholpen en is de verwachting dat het bad volgende maand weer open kan.

Het ging mis op 15 maart van dit jaar. Precies één dag voordat het bad de deuren weer zou openen, na een sluiting van drie maanden vanwege coronamaatregelen. Een kleine buis knapte en honderdduizenden liters water stroomden weg uit het zwembad. Het water stond in de machinekamer op sommige punten tot wel 1,80 meter hoogte.

"Het was een raar gezicht de afgelopen periode, een leeg bad en mensen die op de bodem liepen", zegt Erik Kroeze, teamleider van de zwembaden van Sportaal. Er is met man en macht gewerkt om het bad weer operationeel te maken. Vorige week kon de kraan open en sindsdien stijgt het niveau van het water langzaam.

Temperatuur nog laag

Het bad vullen neemt ongeveer anderhalve week in beslag. Naar verwachting zal aan het eind van deze week het bad op het gewenste niveau zijn en vervolgens wordt het water verwarmd. Sinds de opening is de temperatuur in het zwembad niet zo laag geweest. "Dat komt doordat de luchtbehandeling nog niet aan staat en de hal de temperatuur van het water aanneemt. Dat is nu ongeveer tien graden", aldus Kroeze.

Het bad wordt gevuld met leidingwater en zal de komende periode op temperatuur worden gebracht, zodat er weer een subtropisch klimaat ontstaat. Naar verwachting zal het bad begin september weer toegankelijk zijn voor publiek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE
Deel dit artikel: