nieuws

Zwolle belooft baan of studie voor helft nieuwe bijstandsmoeders

Minister Jet Bussemaker
Minister Jet Bussemaker
De gemeente Zwolle helpt volgend jaar minimaal de helft van de alleenstaande moeders die dit jaar een bijstandsuitkering aanvragen, aan een opleiding of een baan. Dat heeft de gemeente afgesproken met minister Bussemaker.
Zwolle wordt daarbij geholpen door Woonzorgcentrum IJsselheem, Novon schoonmaak, Rabobank, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, het Deltion College, Stameta en Vrouwenplatform Carree. Alle partijen maakten deals om het doel te bereiken. Zo levert Windesheim coaches en helpt Saxion helpt vrouwen die een bedrijf willen starten. 
Bussemaker wil in Overijssel en vijf andere regio's in Nederland afspraken om financiële zelfstandigheid van vrouwen te bevorderen. In Nederland is de helft van de vrouwen niet economisch zelfstandig; ze stoppen met werken of gaan in deeltijd werken als ze kinderen krijgen. Volgens Bussemaker maakt dat vrouwen kwetsbaar. "Maar ook profiteert de samenleving niet voldoende van hun talenten op de werkvloer", aldus de minister.    
Voor Bussemaker was dat reden om afspraken te maken met overheden en instellingen die er toe moeten leiden dat meer vrouwen financieel zelfstandig worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.