G-sporters krijgen training op eredivisieniveau van FC Twente: "Hij is wel een beroemdheid"

G-sporters van voetbalclub Rigtersbleek in Enschede kregen vandaag training op eredivisieniveau. Trainer Ron Jans van FC Twente kwam langs om een clinic te geven. En Jans werkte zichzelf ook in het zweet op de training voor kinderen met een lichamelijke beperking.

De zon brandt stevig op de grasvelden van Rigtersbleek in Enschede. Maar dat weerhoudt de vijftien spelers van het jeugdteam van de voetbalclub er niet van om fanatiek te trainen. Toegegeven, met Ron Jans als trainer doen ze wel even éxtra hun best. "Want het is toch de trainer van FC Twente", glimlacht Laura. "Het is wel, soort van, een beroemdheid", voegt haar teamgenoot Quint toe.

'Beloning'

Door corona ging er voor de sporters een streep door het jaarlijkse voetbaltoernooi voor G-sporters in Barendrecht. "We hebben heel veel wedstrijden en trainingen afgelopen jaar niet gespeeld. Als een training van Ron Jans dan alsnog een beloning is, dan is dat alleen maar mooi", zegt een van de sporters.

Ron Jans kan het zelf niet laten om ook een balletje mee te trappen. "Ik moest zelf ook nog aan de bak", lacht een bezwete hoofdtrainer na afloop. "Als je iets doet wat je leuk vindt, dan moet je ook fanatiek zijn. Het plezier dat je bij zo'n training geeft en terugkijkt, dat is heerlijk."

Het is toch de trainer van FC Twente
Laura, G-sporter

Ander niveau

Het is een andere tak van sport, training geven aan kinderen met een beperking. "Het is een enorm verschil", zegt Jans. "Ook binnen de groep is er een enorm verschil. Jongens en meisjes die goed kunnen bewegen, maar ook jongens en meisjes die dat minder goed kunnen. Maar dat maakt allemaal niet uit. Ze hebben gezegd dat ze een heerlijke dag hebben gehad, ik ook."

Jans geeft de training met plezier, benadrukt hij. "Je probeert je club te vertegenwoordigen. Wij krijgen ook zoveel van de supporters, dan wil je ook heel graag iets teruggeven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE RIGTERSBLEEK REGIO ENSCHEDE
Deel dit artikel: