Varen over een verdronken dorp in uniek gebied

Zeven weken lang toert RTV Oost door de provincie. Vandaag streek de Zomer in Overijssel-karavaan neer in Vollenhove en Sint Jansklooster. Nu we vanwege corona niet meer over de hele wereld kunnen reizen, ontdekken steeds meer Nederlandse toeristen de omgeving van De Wieden.

En dat doen ze met bijvoorbeeld de ecowaterbus. Hop-on en hop-off op een bijzondere boot, dwars door het grootste laagveenmoeras van West-Europa. De ecowaterbus gaat twee keer per dag vanaf het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster heen en weer naar Blokzijl en Giethoorn. En die tocht gaat over onder meer het verdronken dorp Beulake, dat door het wassende water van de Zuiderzee werd weggespoeld. Verslaggever Jolande Verheij stapte vandaag aan boord.

Daniel Godinho Veiga ging kijken in Vollenhove, het dorp dat natuurlijk bekend is vanwege het bloemencorso.

Vandaag bleef het team van Zomer in Overijssel niet alleen in eigen provincie. Een dagje in de kop kan heel goed gecombineerd worden met een uitstapje naar Marknesse, net over de provinciegrens in Flevoland. Daar is het Waterloopbos: een voormalig terrein voor waterloopkundig onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
SINT JANSKLOOSTER VOLLENHOVE
Deel dit artikel: