Zeven mensen naar ziekenhuis na kettingbotsing bij Ommen

Op de N340 bij Ommen heeft vanochtend een ongeval plaatsgevonden, waarbij zeven mensen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het ging kort na elf uur mis, vlak voor de splitsing naar de Balkerweg.

Op de linker rijbaan, die de N340 vervolgt richting Dalfsen, botste een automobilist hard op zijn voorganger. Volgens getuigen kwam dit door een vrachtwagen die op het laatste moment remde, om alsnog de afslag te kunnen nemen. Een van de achteropkomende auto’s zou daar niet tijdig genoeg voor hebben kunnen remmen, met de kopstaartbotsing tot gevolg. Of dit inderdaad het geval is geweest kan de politie nu nog niet bevestigen.

De automobilist die van achter werd geraakt stopte zo'n honderd meter verderop in de berm van de afslag. De auto waardoor deze geraakt werd kwam op de rijbaan tot stilstand. De hulpdiensten, waaronder twee ambulances, kwamen met spoed ter plaatse. De weg werd ter hoogte van het ongeval afgesloten. Later kwam nog een derde ambulance ter plaatse, die zich door de ontstane file moest worstelen om bij het ongeval te komen.

Ter controle naar ziekenhuis

In de kleurrijke Volkswagen Golf zaten een man en een vrouw, met achterin twee kinderen. Voornamelijk om voor de zekerheid de kinderen te controleren, zijn zij allen met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In de auto die van achteren werd geraakt zaten eveneens een man en een vrouw, met achter in de auto een baby in een autostoeltje. Ook deze drie zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, hoofdzakelijk om de baby te controleren.

De Golf, een aangepaste kopie van de relatief zeldzame Harlekin-editie, raakte onherstelbaar beschadigd bij het ongeval. De politie heeft het voertuig onderzocht en op basis van de eerste bevindingen is het niet waarschijnlijk dat de aanpassingen invloed hebben gehad op het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft de verwoeste Duitser afgevoerd. Ook de Peugeot 308 liep forse schade op en is afgevoerd.

Verkeershinder

De afsluiting van de weg had flinke verkeershinder tot gevolg. De file op de N340 strekte door tot op de N48 en had op het hoogtepunt een lengte van zo’n vierenhalve kilometer. De opeenstapeling van verkeer betekende ook dat bestuurders die vanaf de N48 de N36 op wilden, gedwongen vast kwamen te staan. Dit had ook weer tot gevolg dat de rotonde waar de N340, N48 en N36 samenkomen dichtslibde.

Rond kwart over twaalf, ongeveer een uur na de aanrijding, werd de doorgaande rijbaan van de N340 weer vrij gegeven. Niet veel later volgde ook de afslag naar de Balkerweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
112 NIEUWS VECHTDAL OMMEN
Deel dit artikel: