Zoveel mensen in jouw gemeente hebben zich nu laten vaccineren tegen corona

Van de Overijsselse gemeenten is in Raalte het aantal mensen dat zich heeft laten vaccineren relatief het hoogst. Meer dan 90 procent van de volwassenen heeft daar inmiddels een eerste prik gehad. Staphorst scoort het laagst met een opkomst van minder dan 60 procent.

Steeds meer mensen kiezen voor een coronavaccinatie. De vaccinatiebereidheid stijgt en afgelopen maandag is de 21 miljoenste prik gezet, zo blijkt uit cijfers op het coronadashboard. Daarbij gaat het om het totaal van eerste en tweede prikken. Inmiddels heeft naar schatting bijna 85 procent van de volwassenen in Nederland ten minste één prik gehad en is zo'n 66 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd.

Iedereen van twaalf jaar of ouder komt nu in aanmerking voor vaccinatie. Vooral in de jongere leeftijdsgroepen neemt het aantal vaccinaties wekelijks nog flink toe. Veel jongeren moeten nog een tweede vaccinatie krijgen, ouderen zijn meestal al volledig gevaccineerd.

Oosten scoort goed

Volgens het RIVM valt op dat de opkomst in het oosten en zuiden van het land gemiddeld hoger is dan in andere delen van het land. Inwoners van gemeenten in de Biblebelt en van grote steden kiezen volgens het instituut wat minder vaak volgens een coronavaccinatie.

De komende periode gaan de GGD's veel priklocaties in het land sluiten. Reden daarvoor is de terugloop van het aantal mensen dat nog gevaccineerd moet worden. In Overijssel blijven de meeste locaties voorlopig nog open en kunnen mensen er ook zonder afspraak terecht. De priklocaties in onder meer Dalfsen, Kampen en Markelo sluiten wel nog deze maand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS GGD TWENTE GGD IJSSELLAND
Deel dit artikel: