Sport

GA Eagles speelt zaterdag niet in De Adelaarshorst: "Gevalletje overmacht"

De poorten van De Adelaarshorst blijven zaterdag gesloten
De poorten van De Adelaarshorst blijven zaterdag gesloten © Orange Pictures
Er wordt komende zaterdag niet gevoetbald in De Adelaarshorst. Het oefenduel tussen Go Ahead Eagles en SV Rödinghausen gaat niet door vanwege medische redenen bij de bezoekers uit Duitsland.
Go Ahead Eagles is daarop direct gestart met het zoeken naar een nieuwe tegenstander. Uiteindelijk blijken de opties die er zijn om tegen een competitieve tegenstander te spelen, allemaal een uitwedstrijd in te houden. "We communiceren nu in ieder geval al dat we zaterdag niet zullen spelen in De Adelaarshorst", laat algemeen directeur Jan Willem van Dop weten. "Belangrijk voor de agenda’s van onder meer vrijwilligers, supporters en leveranciers."

Gevalletje overmacht

De Deventer club baalt er enorm van dat er komend weekend niet gespeeld wordt in eigen stadion. "Dit is echt een gevalletje overmacht. Zoals in het vorige bericht uitgelegd was de zoektocht naar een nieuwe, competitieve tegenstander ditmaal veel uitdagender dan de vorige keer."
"Toen konden we FC Emmen als een geluk bij een ongeluk vastleggen, doordat zij ook een afmelding hadden ontvangen. In onze nieuwe zoektocht hadden we te maken met competities die aankomend weekend starten en buitenlandse clubs die inmiddels huiswaarts zijn gekeerd. Daarnaast is oefenen tegen Eredivisieclubs die je in de eerste weken van de competitie tegenkomt ook niet handig", aldus Van Dop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.