Motorrit voor WensAmbulance wordt groots eerbetoon aan overleden grondlegger

Het is voor de derde keer dat de deelnemers aan de motortoertocht 'Rijden voor Geluk' op pad gaan voor de WensAmbulance. Deze keer wordt de toertocht - met Haaksbergen als uitvalsbasis - een groots eerbetoon aan Kees Veldboer, de grondlegger van de WensAmbulance die vorige week op 62-jarige leeftijd plotseling overleed.

'Rijden voor Geluk' is een tweedaags evenement dat ooit in het leven werd geroepen door een vriendengroep. Met als uitgangspunt geld op te halen voor een goed doel. Nadat bij de derde editie de keus viel op de WensAmbulance, waren de deelnemers zo onder de indruk van het werk dat hier wordt verricht dat nu al voor het derde achtereenvolgende jaar geld voor deze ideële organisatie wordt ingezameld.

Met de WensAmbulance wordt de laatste wil ingewilligd van terminaal zieke patiënten, waarbij aan soms de meest opmerkelijke wensen wordt voldaan.

Vriendenclub

Het evenement wordt georganiseerd door de Chopper Custom Vrienden. "Ooit waren we met z'n vijven, twee dames en drie heren", vertelt Willem Schippers. "Maar intussen hebben we 74 deelnemers. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en België."

'Meer dan sportclub'

Het sportcomplex van vv Haaksbergen vormt komende zaterdag en zondag het decor voor het evenement. "Als sportvereniging willen we meer zijn dan een sportvereniging", vertelt voorzitter Ronny Overbeeke. "Vandaar dat we dit soort goede doelen met alle liefde ondersteunen en ons terrein beschikbaar stellen."

Zo wordt er op zaterdag een groots opgezette markt gehouden voor de jeugd, terwijl er voor zondag een toertocht met de motor door de omgeving op de agenda staat. Waarbij zieke mensen of mensen met een beperking kunnen deelnemen met een trike of zijspan. "En voor wie te ziek is, komen er meerdere WensAmbulances, onder meer vanuit Limburg, Utrecht en de Veluwe naar Haaksbergen", aldus Schippers.

Ook hebben de vrienden het afgelopen anderhalf jaar een inzamelingsactie gehouden. "Daarbij hebben we 191 ondernemers zover gekregen om een spaarpotje op hun toonbank te zetten. Die zijn onlangs geleegd en de tussenstand bedraagt 11.023 euro. Een bedrag waar we erg blij mee zijn."

Minuut applaus

De zondag staat in het teken van de toertocht. Nadat de colonne zich rond half twaalf verzamelt bij de voetbalclub wordt koers gezet richting het marktplein. "Daar zal de pastoor een minuut stilte vragen voor de overleden oprichter Kees Veldboer, maar ook voor de diverse patiënten die het afgelopen jaar in een WensAmbulance hebben gelegen en alle overleden coronapatiënten", vertelt Willem Schippers. "Gevolgd door een applaus van een minuut. En daarna gaan we rijden. Honderd kilometer, kriskras door vele plaatsen en dorpjes, langs eeuwenoude boerderijen en veel andere bezienswaardigheden. Samen met mensen die helemaal gek zijn van motoren en trikes, maar vanwege hun ziekte zelf niet meer kunnen rijden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
HAAKSBERGEN
Deel dit artikel: