Damen maakt indruk en dwingt contract af bij Heracles Almelo

Alessandro Damen is de nieuwste aanwinst van Heracles Almelo. De 31-jarige doelman tekent een éénjarig contract in Almelo. Damen was sinds vorige week woensdag op proef bij de ploeg van trainer Frank Wormuth.

Technisch directeur Tim Gilissen geeft aan met deze transfer een stuk zekerheid in te bouwen. “De blessure van Janis Blaswich heeft ons ertoe doen besluiten om net als vorig seizoen te werken met vier keepers. We hebben hem aangetrokken mede vanwege zijn ervaring. De afgelopen week heeft hij zijn stage succesvol afgelegd en we vinden hem een goede toevoeging aan onze keepersgroep.”

Strijd aangaan

Damen wil van toegevoegde waarde zijn voor Heracles Almelo. "Na zeven jaar bij Excelsior Rotterdam is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Heracles Almelo is voor mij de perfecte mogelijkheid om terug te keren op Eredivisieniveau. Bovendien denk ik dat ik met mijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan de spelersgroep. Het is aan mij om de strijd achter Janis (Blaswich, red) met Koen (Bucker, red) aan te gaan voor de plek als tweede doelman”, aldus Damen.

Damen maakte in 2014 de overstap naar het betaald voetbal vanuit V.V. De Meern naar Excelsior Rotterdam. Daar keepte Damen in de afgelopen zeven seizoenen waarin hij in totaal 108 officiële wedstrijden uitkwam voor de club uit Rotterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
HERACLES ALMELO BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: