Nieuws

Van atheïst naar predikant; Guus Labooy vond God door te lezen

boek Guus Labooy
boek Guus Labooy © eigen foto rtv oost
Hij groeide op in een tijd en in een milieu waarin geloven werd beschouwd als iets voor domme mensen. Hoewel hij studeerde voor arts, toch een zinvolle studie, voelde Guus Labooy een leegte. Hij ging zich verdiepen in New Age en de Griekse filosofen en kwam uiteindelijk terecht bij het christelijk geloof.
Na zijn studie medicijnen ging hij theologie studeren. Inmiddels staat de voormalig atheïst in IJsselmuiden op de kansel. Een afkeer van het geloof had hij vroeger niet. "Het was meer minachting", vertelt hij in Hoogtij.
Die neerbuigende houding komt hij nog wel eens tegen bij wetenschappers. Waar zij een onoverbrugbare kloof zien tussen geloof en wetenschap, ziet hij dat absoluut niet. "Als je de Bijbel maar leest als een verzameling boeken, met poëzie, biografieën, sages en getuigenberichten en niet als een geschiedenisboek."
Om zoekers zoals hij te helpen, beschreef hij in twaalf thema's de essentie van het christelijk geloof: Christelijk geloof voor Eeuwige beginners. 'Ik ben zelf ook z'n eeuwige beginner," lacht hij.
Zondag 8 augustus in Hoogtij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.