nieuws

Tips van Slachtofferhulp voor getuigen ongeluk monstertruck in Haaksbergen

Commotie na ongeluk met monstertruck
Commotie na ongeluk met monstertruck © Persbureau GinoPress
Een inktzwarte dag voor Haaksbergen, noemde burgemeester Gerritsen het gisteren al. Het ongeluk met de monstertruck heeft een enorme impact gehad op Haaksbergen. Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren of kennen mensen die erbij betrokken waren.
Ieder mens gaat op zijn eigen manier om met het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis. In het gemeentehuis is een condoleanceregister ingericht. Ook worden er bloemen gelegd op de plek van het ongeluk.
Verder zijn er ook enkele tips van Slachtofferhulp. Het zijn geen hapklare tips en trucs, maar het is wel informatie die houvast kan bieden.

Wat kan ik zelf doen?

Het is belangrijk aandacht te hebben voor uzelf en de situatie waarin u zit. Het kan zijn dat u uw geduld sneller verliest. U bent bijvoorbeeld kortaf tegen uw kinderen of u reageert geïrriteerd als anderen u iets vragen. Hier vindt u enkele tips en aandachtspunten om hiermee om te gaan.

Stressreacties

Het is normaal als u van slag bent nadat u getuige bent geweest van een misdrijf of verkeersongeluk. U kunt gespannen, rusteloos of boos reageren. Meer over stressreacties.

Getuigenverklaring

In sommige gevallen vraagt de politie aan de getuigen om een verklaring af te leggen. Als de politie een verdachte heeft gevonden, kan zij u als getuige vragen om een aanvullende verklaringen af te leggen.
Meer hierover leest u in de folder U bent getuige in een strafproces op de website van de Rijksoverheid.

Komt u er zelf niet uit?

De medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen met u meedenken en u daar waar mogelijk ondersteunen, bijvoorbeeld bij het afleggen van een getuigenverklaring. U kunt ook terecht op het forum van Slachtofferhulp.

Huisarts

Bent u na 4-6 weken nog steeds erg van slag? Lukt het u niet de normale gang van zaken op eigen kracht op te pakken? Neem dan contact op met uw huisarts.
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.