Betaald voetbal

Heracles Almelo bindt verdediger Robin Polley voor drie seizoenen

Robin Polley
Robin Polley © nesimages.nl
Robin Polley is de nieuwste aanwinst van Heracles Almelo. De 22-jarige rechtsback komt over van ADO Den Haag en zet in Erve Asito zijn handtekening onder een driejarig contract, waarin een optie is opgenomen voor nog een seizoen.
Robin Polley maakte in de zomer van 2016 de overstap van de jeugd van Spartaan ’20 naar de jeugd van Feyenoord. Een jaar later werd hij door ADO Den Haag opgepikt waar hij voornamelijk voor de beloften uitkwam. Twee jaar geleden maakte hij zijn Eredivisiedebuut voor ADO. De afgelopen twee seizoenen werd Polley verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij in totaal 24 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde.

Structureel wedstrijden spelen

“Toen ik hier kwam heb ik een goed gesprek gehad met Frank Wormuth en Tim Gilissen", vertelt Polley op de clubkanalen. "Er ligt een plan voor me klaar waar ik me goed bij voel. De manier van werken en de manier van spelen bevallen me. Daarnaast heb ik voor mezelf een mooi streven om hier uiteindelijk structureel Eredivisiewedstrijden te spelen.”

Gilissen

Technisch directeur Tim Gilissen: “Robin past bij onze manier van spelen en bij onze visie. We hebben hem met het oog op de toekomst gehaald. Hij heeft volgens ons interessante voorwaarden om bij ons door te groeien en een volgende stap in zijn carrière te zetten."

Zoon van Prince

Robin Polley is de zoon van Prince Polley, de spits die in de jaren negentig van de vorige eeuw twee seizoenen onder contract stond bij FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.