nieuws

Onderzoeksraad spreekt morgen met gemeente Haaksbergen over ongeluk

Onderzoek na ongeluk met monstertruck Haaksbergen
Onderzoek na ongeluk met monstertruck Haaksbergen © Erik Schaddelee
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft een verkennend onderzoek gedaan in Haaksbergen na het ongeluk met de monstertruck. Later deze week wordt besloten of er een uitgebreid onderzoek moet komen naar het ongeluk.
Gisteren zijn onderzoekers van de raad afgereisd naar Haaksbergen voor een zogenoemd verkennend onderzoek. Morgen volgt er ook nog een gesprek met de gemeente Haaksbergen.
Volgens een woordvoerder van de OVV worden de resultaten van het eerste onderzoek besproken, waarna de beslissing valt er aanleiding is voor een uitgebreid onderzoek. De onderzoeksraad komt in actie wanneer ongelukken gebeuren waarbij burgers voor hun veiligheid afhankelijk waren van anderen. Het onderzoek richt zich niet op de schuldvraag, maar op lessen die uit een incident te leren zijn.
De gemeente Haaksbergen laat weten: "Om ook de rol van de gemeente helder te krijgen staat onafhankelijkheid van onderzoeken en transparantie centraal. Hoewel wij begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid wil hebben over de toedracht van het ongeluk is het belangrijk ons op de beschikbare feiten te baseren."
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.