nieuws

Tientallen deelnemers stille tocht ter nagedachtenis aan politieagent Jan Wind

Tientallen politieagenten hebben vanmiddag in Enschede meegelopen in een stille tocht ter nagedachtenis aan brigadier Jan Wind. Ook de weduwe van Jan Wind, zijn dochter en de burgemeester liepen mee. Jan Wind kwam vandaag precies 10 jaar geleden om het leven. Hij werd neergeschoten door een drugsdealer.
Elk jaar herdenkt de politie de dood van Jan Wind, maar na 10 jaar is de aanpak wat grootser. In de eerste jaren na zijn dood waren er stille tochten. Dat initiatief is dit jaar weer opgepakt. Ook is er bij een gedenkplek in het politiebureau een speciaal moment geweest en er was een Jan Wind-fietstocht.

Gedenksteen aan de Noorderhagen

De stille tocht in Enschede ging van het politiebureau aan de Hermandad naar de Noorderhagen. Daar werd Jan Wind neergeschoten. Op die plek ligt ook een gedenksteen. Politie, gemeenten en andere belangstellenden hebben op die plek bloemen gelegd.
Burgemeester Den Oudsten heeft ook een korte toespraak gehouden. Hij zei dat het verhaal van Jan Wind niet op zichzelf staat en dat er nog altijd hulpverleners belaagd en bedreigd worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.