Nieuws

Man uit Hardenberg verdacht van mishandeling landgenoot in Garda in Italië

Man uit Hardenberg verdacht van mishandeling in Italië
Man uit Hardenberg verdacht van mishandeling in Italië © GettyImages
Een man uit Hardenberg is een van de verdachten van een mishandeling die eind juli heeft plaatsgevonden in het Noord-Italiaanse Garda. Dat meldt de politie van Peschiera de Garda.
Een 18-jarige Nederlander is eind juli in Garda mishandeld door vier landgenoten. De vier zouden het slachtoffer tot bloedens toe hebben getrapt en geslagen, totdat de 18-jarige op de grond viel. Daarna vertrokken ze. De vier Nederlanders van 20 en 21 jaar konden door de autoriteiten worden achterhaald. Een van de verdachten komt uit Hardenberg. De andere drie uit Drenthe.

Niet meer in Italië

Zij zijn op vrije voeten gesteld, met een aanklacht voor de mishandeling op zak. De commandant van de lokale carabinieri, de militaire politie in Italië, vermoedt dat de verdachten inmiddels niet meer in Italië zijn maar kon dit niet met zekerheid zeggen. De zaak is overgedragen aan de officier van justitie in Verona.
Het voorval vond op 27 juli plaats. Zowel het slachtoffer als de vier Nederlanders zouden in dezelfde club zijn geweest. Volgens Italiaanse media zouden de vier, die onder de invloed van alcohol zouden zijn geweest, de 18-jarige eerst hebben beledigd. Die zou discussie hebben willen voorkomen en zijn vertrokken, maar hij werd door het viertal gevolgd toen hij op weg ging naar de camping waar hij met zijn ouders verbleef.
Medisch personeel, dat als eerste ter plaatse arriveerde, riep de politie op, die met behulp van verklaringen van getuigen de vier verdachten wist te achterhalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.