Letselschade-advocaat De Witte: "Vergunning Haaksbergen is prutswerk"

"Het verlenen van de vergunning in Haaksbergen is prutswerk, er staat bijna niets in over veiligheid." Dat zei letselschade-advocaat Martin de Witte in de uitzending van EenVandaag. De Witte was eerder betrokken bij de afwikkeling van de vuurwerkramp in Enschede.

De letselschade-advocaat heeft de vergunning voor het evenement doorgenomen en noemt het 'haastwerk'. De Witte vindt het opmerkelijk dat de vergunning pas enkele dagen voor het evenement is afgegeven. Ook staat er bijna niets in over veiligheid. Wel dat er dranghekken geplaatst moeten worden en dat er een afstand van tien meter moet zijn, maar De Witte zegt: "Iedereen weet dat als er een monstertruck aankomt, een dranghek niet helpt."

Schade moeilijk te verhalen

In de vergunning is ook niets gezegd over een verzekering. "Dat hoort wel zo te zijn, wil je er als gemeente voor zorgen dat alles in orde is." Het is de vraag wie nu aansprakelijk is. "Wie heeft wat gedaan en wat voor afspraken zijn onderling gemaakt. Dat weten we niet." De Witte denkt dat de schade verhaald zal moeten worden op de organisatie of het stuntteam. Maar het is de vraag of die daarvoor verzekerd zijn. "We hebben geen idee, de gemeente heeft dat namelijk niet uitgezocht."

"Vooraf had de gemeente dit kunnen bedenken", stelt De Witte. Hij denkt dat de schade moeilijk te verhalen is op de overheid. Vraag blijft, wie de schade die slachtoffers en nabestaanden lijden, nu gaat betalen. "Dat moet worden uitgezocht", aldus De Witte.

Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren